Calculating Descriptive Statistics

Name: Yolaine Santa Cruz

Institution: Grand Canyon University

Class: HTL 362V What Is Statistics and Why It Is Important to Health

Sciences?

EXERCISE 27

Calculating Descriptive Statistics

1. What is the mean age of the sample data?

Answer: The mean age of the sample data is 56.30

2. What percentage of the patient never used tobacco?

Answer: 20% of patients never used tobacco

3. What is the standard deviation of age?

Answer: The standard deviation of age is 19.260

4. Are there outliners among the values of age? Provide a rationale for your answer.

Answer: There is no significant outlier. When looking at the numbers there is not one median number or any number that is too low or too high from the set.

5. What is the range of age values?

Answer: The range of age values is 51

6. What percentage of patients has been taking Infliximab?

Answer: 30% of patients had been taking Infliximab

7. What percentage of patients had rheumatoid arthritis as their primary diagnosis?

Answer: 50% of patients had rheumatoid arthritis as their primary diagnosis

8. What percentage of patients had irritable bowel syndrome as their primary diagnosis?

Answer: 30% of patients had IBS

9. What is the 95% CI for age?

Answer: The lower bound is 47.72

The upper bound is 70.28

10. What percentage of patients has psoriatic arthritis as their primary diagnosis?

Answer: 10% have psoriatic arthritis as their primary diagnosis

"Looking for a Similar Assignment? Get Expert Help at an Amazing Discount!"